WordCamp NL presenteert met trots: Luc Princen (NL)

Het aftellen naar WordCamp NL 2014 is begonnen. Op 10 en 11 mei a.s. is Utrecht het epicentrum van WordPress Nederland. In de aanloop naar dit event introduceert WordCamp NL met trots haar line-up aan sprekers. In dit artikel: de komst van Luc Princen (NL).

Luc Princen is mede-oprichter en lead developer by Chefduweb waar hij dagelijks de grenzen van WordPress opzoekt. Chefduweb is gespecialiseerd in eenvoudig te onderhouden WordPress websites waarbij het eigen framework, ‘Cuisine’, wordt gebruikt en doorontwikkeld.

WordPress maakt uitvoerig gebruik van JavaScript. Naast PHP bestaat WordPress inmiddels voor meer dan 12% uit JavaScript, met name gebaseerd op het Jquery framework.

De trend is dat JavaScript een steeds belangrijker deel gaat uitmaken van webapplicaties, waaronder WordPress. Frameworks zoals backbone.js en underscore.js worden inmiddels in WordPress core voor gebruik in wp-admin ondersteund en meegeleverd.

De presentatie

In zijn presentatie ‘WordPress applicaties met Backbone.js’ zal Luc ingaan op de mogelijkheden die het backbone.js JavaScript framework biedt om zeer krachtige applicaties mee te ontwikkelen.