WordCamp NL presenteert met trots: Brecht Ryckaert (BE)

Het aftellen naar WordCamp NL 2014 is begonnen. Op 10 en 11 mei a.s. is Utrecht het epicentrum van WordPress Nederland. In de aanloop naar dit event introduceert WordCamp NL met trots haar line-up aan sprekers. In dit artikel: de komst van Brecht Ryckaert (BE).

Brecht Ryckaert kwam voor het eerst met WordPress versie 1.5 in contact, toen hij dit ontdekte als blogger. In 2008 is hij aan de slag gegaan bij Combell als Service Desk Engineer waar hij zich al snel is gaan specialiseren in content management systems, met in het bijzonder WordPress.

In 2010 richtte hij Mediagraaf.be op, waarmee hij tot op de dag van vandaag WordPress en Concrete5 websites bouw voor zijn klanten. Dit naast zijn rol als WordPress Specialist binnen Combell. Brecht deelt zijn kennis en praktijkervaring met de community, zodat beginners niet tegen dezelfde muren aan hoeven te lopen en niet dezelfde draken hoeven te verslaan als hij.

Iedereen heeft het ooit wel als eens meegemaakt: Je bent na maanden werk klaar met de ontwikkeling van je website. Je plaatst de bestanden op de server, je importeert je database op de server en dan…. Niets. Een blanco scherm. Of erger, een hele hoop foutcode op je scherm.
Waar loopt het fout en had je dit kunnen vermijden?

De presentatie

In zijn presentatie: ‘The pitfalls of deploying WordPress and the small little details that are so easily overlooked’ behandelt Brecht:

  • De limieten van je webserver (en hoe hier rekening mee te houden)
  • Het loopt toch verkeerd. Hoe pak ik dit aan?
  • De koppige kanten van WordPress (en hoe ze te behandelen)

Brecht blogt op: brechtryckaert.be